Houtkliever

Wilt u moeiteloos hout kloven en uw houtvoorraad in een handomdraai vergroten? Overweeg dan zeker de aanschaf van een houtkliever! Vergeet het zware en tijdrovende werk met een bijl. Met een houtkliever krijgt u snel en efficiënt brandhout van iedere stamdikte. Investeer vandaag nog in een houtkliever bij Split Fire!

Canadese topkwaliteit

Unieke dubbele werking

Efficiënt houtkloven

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Wat onze klanten van onze producten vinden

R.Brouwer

5/5

Ik kloof al 16 jaar met dezelfde Split-Fire, al vele honderden kuubs haardhout geklooft zonder enige problemen. De dubbele werking levert veel voordeel op zeker gezien de snelle werking.

Bakker

5/5

De Split-Fire 3203 voldoet perfect aan onze eisen, betrouwbaar, sterk en efficient. Doordat de machine 2 zijdig klooft, kan er erg productief gewerkt worden.

Kortom, veel werk in weinig tijd. Fijne machine.

Kok

5/5

Split-Fire 3255, snel verkeer, makkelijke bediening snelle werking en krachtig.

Voordelen van het gebruik van een houtkliever

Het gebruik van een houtkliever biedt verschillende voordelen ten opzichte van handmatig kloven. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Wat is een houtkliever?

Een houtkliever, ook bekend als een houtkloofmachine of houtsplijter, is een gereedschap dat wordt gebruikt om houtblokken of boomstammen te splijten. Het is een goed alternatief voor het handmatig kloven van hout met een bijl, wat fysiek zwaar werk kan zijn. Een houtkloofmachine maakt gebruik van verschillende mechanismen om het hout te splijten, waardoor het proces sneller en efficiënter verloopt.

Hoe werkt een houtkliever?

Onze houtkliever werken allemaal met behulp van krachtige mechanische of hydraulische systemen om het hout te kloven en het proces te vergemakkelijken voor houtverwerkingstaken. Een driepunts houtkloofmachine wordt aangedreven door een tractor met een driepuntshitch. De machine wordt aan de achterkant van de tractor bevestigd. Het houtblok wordt tegen het kloofmes geplaatst, waarna het mes met kracht het houtblok in tweeën splitst. Bij een zelf aangedreven houtkloofmachine wordt het houtblok op de klooftafel geplaatst en wordt het kloofmes door het hydraulische systeem aangedreven. Het mes oefent druk uit op het houtblok en splitst het. De shovel houtkloofmachine wordt op de laadschop van een wiellader of graafmachine gemonteerd. Het houtblok wordt op de klooftafel geplaatst, waarna het hydraulische kloofmes door het hout wordt gedreven om het te splijten.

Veelgestelde vragen over een houtkliever

Kan ik een houtkliever gebruiken voor andere materialen dan hout?
Nee, het wordt sterk afgeraden om een houtkloffmachine te gebruiken voor andere materialen dan hout, omdat dit gevaarlijk kan zijn en de machine kan beschadigen.

Zijn er specifieke veiligheidsrichtlijnen voor het gebruik van een houtkliever?
Ja, het is belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen en een bril. Daarnaast is een geschikte werkplek kiezen ook van belang. Pas de juiste technieken toe om letsel te voorkomen.

Wat moet ik doen als mijn houtkliever vastloopt?
Schakel de machine uit en volg de instructies in de handleiding om het probleem op te lossen of neem contact op met de fabrikant voor ondersteuning.

Kan ik een houtkliever zelf repareren?
Voor ingrijpende reparaties wordt het aanbevolen om een professional in te schakelen. Klein onderhoud en reparaties kunnen echter vaak zelf worden uitgevoerd met behulp van de handleiding.

Bent u op zoek naar een houtkloofmachine? Bekijk ons assortiment! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!