Professionele kloofmachine

Met een professionele kloofmachine wordt hout kloven een fluitje van een cent! Bespaar tijd, verhoog uw productiviteit en profiteer van het gemak en de veiligheid. Overweeg een houtkloofmachine aan te schaffen. Bekijk ons assortiment!

Canadese topkwaliteit

Unieke dubbele werking

Efficiënt houtkloven

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Wat onze klanten van onze producten vinden

R.Brouwer

5/5

Ik kloof al 16 jaar met dezelfde Split-Fire, al vele honderden kuubs haardhout geklooft zonder enige problemen. De dubbele werking levert veel voordeel op zeker gezien de snelle werking.

Bakker

5/5

De Split-Fire 3203 voldoet perfect aan onze eisen, betrouwbaar, sterk en efficient. Doordat de machine 2 zijdig klooft, kan er erg productief gewerkt worden.

Kortom, veel werk in weinig tijd. Fijne machine.

Kok

5/5

Split-Fire 3255, snel verkeer, makkelijke bediening snelle werking en krachtig.

Wat is een professionele kloofmachine?

Een professionele kloofmachine, ook wel bekend als een houtklover, is een machine dat is ontworpen om houtblokken te splijten in kleinere stukken. Het gebruikt hydraulische of elektrische kracht om het hout te splitsen, waardoor het een efficiënte en tijdbesparende optie.

Hoe werkt een houtkloofmachine?

Het werkingsmechanisme van een professionele houtkloofmachine is eenvoudig maar doeltreffend. Nadat het hout in de machine is geplaatst, wordt het vastgehouden door een kloofwig. Vervolgens activeert u het mechanisme, waardoor de kloofwig krachtig in het hout wordt gedreven. Hierdoor splijt het hout in twee of meerdere delen, afhankelijk van de gewenste grootte.

Waar moet je op letten bij het kopen van een professionele kloofmachine?

Bij Split Fire verkopen wij drie verschillende houtkloofmachines: driepunt modellen, zelf aangedreven modellen en shovel/schranklader modellen. Bij het kiezen van een houkloofmachine zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:

Kracht en slaglengte
Controleer het vermogen van de kloofmachine en de lengte van de slag. Hoe hoger het vermogen en de slaglengte, hoe gemakkelijker de kloofmachine door het hout kan snijden. Kies een professionele kloofmachine die geschikt is voor het type hout dat u wilt kloven.  Let op het vermogen van de motor en de maximale diameter van het hout dat de machine kan verwerken.

Mobiliteit
Bent u van plan de kloofmachine regelmatig te verplaatsen? Kies dan voor een model met wieltjes. Dit zorgt voor maximale mobiliteit en maakt het eenvoudiger om de kloofmachine te verplaatsen.

Veiligheidskenmerken
Veiligheid is van groot belang bij het gebruik van een kloofmachine. Controleer of de kloofmachine is uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals tweehandsbediening en bescherming rond het mes. Deze functies minimaliseren het risico op ongelukken tijdens het gebruik. Zorg ervoor dat u ten alle tijden handschoenen en een veiligheidsbril draagt om uw handen en ogen te beschermen.

Capaciteit
Overweeg hoeveel hout u doorgaans moet kloven. Kies een kloofmachine met een capaciteit die past bij uw behoeften. Voor lichter gebruik is een kleinere machine voldoende, terwijl voor commerciële doeleinden een grotere capaciteit vereist kan zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding
Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Kies niet altijd voor het goedkoopste model, maar overweeg ook de duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn.

Onderhoud
Informeer naar het onderhoud van de kloofmachine. Sommige modellen vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te blijven presteren. Controleer of er gemakkelijk verkrijgbare vervangende onderdelen zijn en hoe u het apparaat in goede staat kunt houden.

Garantie
Controleer de garantievoorwaarden van de kloofmachine. Een goede garantie biedt gemoedsrust en dekking voor eventuele defecten of problemen.

Professionele kloofmachine kopen? Bekijk ons assortiment! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!