Snelle kloofmachine

Waarom blijven worstelen met een bijl als u het kloven van hout gemakkelijker kunt maken? Ontdek de kracht van een snelle kloofmachine! Door gebruik te maken van een houtkloofmachine, kunt u de houtbewerkingstaken op een effectieve en veilige manier uitvoeren. Waar wacht u nog op? Bespaar tijd, werk efficiënter en ervaar verminder fysieke belasting. Bekijk ons assortiment!

Canadese topkwaliteit

Unieke dubbele werking

Efficiënt houtkloven

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Wat onze klanten van onze producten vinden

R.Brouwer

5/5

Ik kloof al 16 jaar met dezelfde Split-Fire, al vele honderden kuubs haardhout geklooft zonder enige problemen. De dubbele werking levert veel voordeel op zeker gezien de snelle werking.

Bakker

5/5

De Split-Fire 3203 voldoet perfect aan onze eisen, betrouwbaar, sterk en efficient. Doordat de machine 2 zijdig klooft, kan er erg productief gewerkt worden.

Kortom, veel werk in weinig tijd. Fijne machine.

Kok

5/5

Split-Fire 3255, snel verkeer, makkelijke bediening snelle werking en krachtig.

Voordelen van een snelle kloofmachine

Hoe werkt een snelle houtkloofmachine?

Een snelle kloofmachine maakt gebruik van een hydraulisch systeem om het hout te kloven. Het bestaat uit een cilinder die onder hoge druk wordt gebracht door een hydraulische pomp. Het houtblok wordt in positie gehouden door een kloofwig of kloofkruis. Wanneer de hydraulische druk wordt vrijgegeven, wordt de kloofwig met grote kracht in het houtblok gedreven, waardoor het in tweeën wordt gespleten.

Onderhoud van een snelle kloofmachine

Om ervoor te zorgen dat je kloofmachine optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud heel belangrijk. Smeer bewegende delen geregeld in om wrijving te verminderen en slijtage te voorkomen. Controleer ook op losse bouten en moeren en draai ze indien nodig aan. Reinig de machine altijd na gebruik, verwijder houtresten en vuil om de levensduur van de machine te verlengen.

 

Snelle kloofmachine kopen? Bekijk ons assortiment! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!